Tipy, jak udržet oblečení stále černé

Černé oblečení působí elegantně, zeštíhluje a je sexy, ale...! Nenechte si zkazit celkový dojem z outfitu vybledlou a "chlupatou" černou.

Aby černá černou byla

1. Perte vždy naruby

Neopotřebí se tak lícová strana oblečení třením v pračce.

2. Perte v čisté pračce

Víte, že praní ručníků, flanelu, dek či jiného textilu pouští vlákna, která i po praní zůstávají v pračce. Tyto nečistoty pak vedou k tomu, že se na černé prádlo přichytí a jsou vidět na první pohled. Nejlepší varianta je spustit jedno propláchnutí pračky před praním černého prádla, aby se z pračky dostaly žmolky a prach z předchozího praní.

Ale je třeba věnovat se i okolí gumového těsnění, kolem kterého se hromadí vlákna, vlasy, chlupy i žmolky. Je to pruda to čištění to vám povím, ale za ten výsledek to stojí.

3. Dbejte na to, abyste prali pouze černé oblečení

Nemíchejte s jinými barvami a hlavně prohledejte ty kapsy, jo. :-)

4. Používejte prací gel na černé oblečení

Není nic lepšího, než použít prací gel na černé oblečení. Většina "univerzálních" pracích gelů obsahuje agresivní chemikálie, jako jsou bělidla aj. A to je smrt pro černé oblečení.

5. Volte kratší prací cykly

Některé pračky mají dokonce speciální program na praní černého oblečení (Dark Care). Je uzpůsoben tak, aby docházelo k šetrnému tření oblečení a program je kratší, což černému oblečení vyhovuje. Černé prádlo je ideální prát při nižších teplotách, tedy okolo 30°C.

6. Nepřeplňujte pračku

Prádlo potřebuje dostatek místa pro správné promíchání a máchání. Ideální množství prádla by mělo být takové, aby se vám do bubnu vešla dlaň na výšku.

7. Sušte černé oblečení ve stínu

Sušení černého prádla neurychlujte na sluníčku a nejlépe ani v sušičce, obojí totiž vede k vyblednutí barvy.

Voga TIP!

Před praním do pračky přidejte hrnek s 3 lžícemi octa a zbytek vody. Ocet černou barvu v prádle zafixuje a ta pak nešedne.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz