Oblékáme baggy kalhoty

Baggy kalhoty rozdělují společnost občas stejně jako politické názory. Ale proč? Není snad náš styl něčím, co si můžeme tvořit samy, aniž bychom se musely někomu zodpovídat, zda to je správné, či nikoliv?

My na VOGA baggy milujeme, je to srdcová záležitost a tady si trendy můžou kázat, co chtějí, ale u nás je vždy budeme mít v nabídce a s každým vkladem minimálně jedny dovezeme. 

Mělo by se vytesat do kamene!

Baggy kalhoty samy o sobě nemusí být nebo vypadat sexy, ale mohou být součástí celkového vzhledu, který působí atraktivně a sebevědomě.

Co jsou vlastně ty baggy?

Volné kalhoty, které jsou typické svým širokým střihem v oblasti stehen a boků a v oblasti kotníků jsou naopak užší. 

Odkud se vzaly baggy kalhoty

Tyto kalhoty se staly doslova symbolem hip hopové kultury a skateboardingu. Jejich zrod započal ve 20. letech minulého století, kde byly vidět především v džezové kultuře a byly často nošeny jazzovými hudebníky. Největší popularizaci zažily baggy kalhoty v 90. letech, kde je často oblékali hip hopový umělci, kteří je začali nosit jako součást svého módního stylu. 

Jednou z prvních značek, která se začala specializovat na baggy kalhoty byla PHAT FARM, kterou založil Russel Simmonsen v roce 1992. Postupně se baggy stávaly populárnější a staly se součástí módního mainstreamu a dostaly se mezi širší veřejnost.

Proč baggy kalhoty tak rády nosíme

POHODLNOST: Vždyť právě tento střih vznikl, aby v těchto kalhotách mohli hip hopový umělci tancovat a skateboardisti se věnovat svým aktivitám. Ano, pohodlnost je jejich velkou předností.

MÓDNÍ STYL: Mnoho žen samozřejmě sleduje hip hopovou scénu i freestyle sporty a právě proto přijaly tento styl i do svého šatníku.

FUNKČNOST: Některé ženy nerady vystavují své tělo na obdiv a rády samy rozhodují, které partie svého těla vystaví a které naopak ráda zakryje.

VÝJIMEČNOST: Nosit baggy kalhoty chce jistou dávku odvahy a sebevědomí. Ženy, které nechtějí zapadnout v davu a umí je správně obléknout, dokáží s baggy kalhoty vykouzlit opravdu famózní outfity. 

Jak a s čím nosit baggy kalhoty

K těmto kalhotám máme vyzkoušené jak oversized trička, tak i přiléhavé svršky a obojí vypadá skvěle. Rády kombinujeme s bombery, košilemi i kardigany.

Nemusíte se bát ani podpatků. Tato kombinace krásně zvýrazní postavu a vytvoří opravdu sexy vzhled. Do ležérního "looku" naopak volte volné tričko s botami na ploché podrážce.

LookBook plný baggy kalhot!

Mrkni na LookBook outfitů, kde jsme oblékly baggy a posuď sama, jestli je to i tvůj styl. 

Dostala si chuť obléknout nové baggy?

Aktuální nabídku baggy kalhot najdeš v kategorii BAGGY. A pokud zrovna nenajdeš ty pravé, sleduj nás, protože každých 14 dní máme nové kousky a vždy nějaké baggy kalhoty dovezeme. 

 
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz