Jak na vrstvení oblečení

Jakmile přijdou chladná rána a teplejší odpoledne, je čas na vrstvení. Vrstvení doporučujeme vnímat jako hru, kde můžete experimentovat se vším, co máte v šatníku, a zkoušet kombinovat různé barvy, střihy, délky a materiály.

Předtím, než se pustíte do vrstvení, máme pár tipů

1. Nevrstvěte příliš mnoho silných vrstev, abyste se neproměnily ve sněhovou kouli.

2. Pokud se vám zdá, že je outfit příliš monotónní, na řadě jsou vzory. Například vzorovaná šála může krásně oživit výsledný look.

3. Rozhodně se vyplatí po letní sezóně neschovávat sukně ani šaty, protože se dají stylově nosit i na podzim.

4. Nebojte se kombinovat na první pohled zcela nekombinovatelné. I džíny a košile se dají oživit a přehodit overzise rolákem, ale klidně i šaty.

5. Experimentujte s různými délkami, vzory a materiály, abyste vytvořily zajímavé kombinace a zkoušely nové styly.

6. Na podzim doporučujeme ladit barvy outfitu, které sousedí na barevném spektru, jako například hořčicová a khaki. Můžete použít barevný kruh jako průvodce. Najdete zde i oblíbený colorblocking, což je kombinování barev, které jsou naproti sobě. Například zelená s růžovou.

Pár typů do začátku

Tenké svetry a roláky

Tyto kousky lze nosit pod šaty, overaly, halenky, košile, ale klidně i vestičky. 

Úpletové šaty

Jsou skvělým kouskem na podzim a mohou být základem vašeho šatníku. Vypadají skvěle s cropp bundičkami nebo s delším teplým kabátem. V kombinaci s teniskami nebo kozačkami budou vypadat skvěle.

Košile

Košile je všestranným kouskem, který můžete nosit na tenkou košilku nebo ji nechat rozepnutou a kombinovat s tričky nebo roláky na tělo. Na košili můžete klasicky obléknout svetr nebo rolák. Pokud je rolák delší než košile, neváhejte ho podkasat. Nebojte se vyzdvihnout límce a manžety rukávů. Skvěle může vypadat i mikina, pod kterou obléknete delší košili. 

Blejzry a saka

Sako je univerzální kousek, pomocí kterého docílíte elegantního vzhledu. Obléknout pod něj můžete tričko, košili, rolák nebo tenčí svetr. A možná vás překvapí, jak si s véčkovým dekoltem saka rozumí právě takový rolák. A přes blejzr už pak jen stačí přehodit delší kabát a je to ono. 

Pokud není chladnější počasí, nebojte se zkusit přes sako přehodit i džínovou oversize bundu, v některých případech budete překvapené, jak dobře to vypadá.

Oversize roláky

Pletený oversize rolák je asi nejoblíbenější kousek podzimního i zimního šatníku a na podzimní vrstvení je jak dělaný.

Ještě více inspirace

Existuje mnoho možností, jak zkombinovat oblečení do vrstev a nejlépe to pochopíte, když si občas dopřejete čas jen pro sebe a budete si doma experimentovat a zkoušet nové věci.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz